Henk de Weerd

Raadslid

Lid commissie Ruimte & Groen
Bouwbeleid en vergunningen, Ruimtelijke ontwikkeling kernen, Dorpen en wijken, Volkshuisvesting , Landbouw en platteland, Wegen, water, groen en riolering, Duurzaamheid en milieu, Ruimtelijke ontwikkeling buitengebied

Henk de Weerd, 8 juli 1962, wonend in Drijber, ik woon samen met Joke. Van beroep melkveehouder met daarnaast een kleine tak agrarisch loonwerk en ik ben sinds april 2011 raadslid voor de VVD Midden-Drenthe. Daarnaast ben ik namens de agrariërs bestuurlijk nog actief in het programmateam “Oude Diep”   

Wat zijn je goede en slechte eigenschappen?

Ik ben een doorzetter, zeer behulpzaam en een harde werker. Ik ben altijd bereid tot meedenken en oplossingen te vinden. Onderhandelen en compromissen sluiten zit in mijn aard. Maar mijn slechte eigenschappen zijn toch wel dat ik het moeilijk vind om nee te zeggen en altijd voor anderen klaarsta en als gevolg daarvan mijzelf wel eens tekort doe.

Wat wil je betekenen voor Midden-Drenthe?

Ik wil mij voor de inwoners van Midden-Drenthe gaan inzettende komende periode om van overbodige regelgeving af te komen. Daarnaast wil ik gaan werken aan een veilige, klantvriendelijke en ondernemers-vriendelijke gemeente. Ook bereikbaarheid vind ik heel belangrijk. Zowel digitaal als fysiek.

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik ben altijd wel bezig, als het niet iets is met computers dan is het wel zelf klussen in de werkplaats aan machines en dergelijke. Ook spring ik graag op de fiets of de scooter om een lekker stukje rond te toeren en natuurlijk uit eten gaan, daar kan ik enorm van genieten!