Veronique Roerink

Veronique Roerink, geboren in 1988, wonend Beilen. Ik rijd al van jongs af aan paard en na het afronden van mijn studie Rechten aan de RUG heb ik besloten hier mijn werk te maken. Het begon als een “tussenjaar”, maar inmiddels run ik al sinds 2016, samen met mijn ouders, Dressuurstal Clateringhe. Ik ben internationaal dressuuramazone, geef les en jureer tot op het hoogste niveau.

In 2017 ben ik lid van de VVD geworden en sinds 2018 vertegenwoordig ik de VVD in de Raadscommissie Algemeen Bestuur. Daarnaast ben ik nog penningmeester voor mijn rijvereniging en ledenraadslid van de Rabobank Assen - Noord Drenthe.

Wat zijn je goede en slechte eigenschappen?

Ik heb veel verantwoordelijksgevoel, heb een brede interesse, ben snel enthousiast en altijd goedgehumeurd. Als mindere eigenschap valt te noemen: ik ben soms iets te perfectionistisch en heb het altijd druk.

Wat wil je betekenen voor Midden-Drenthe?

Ik wil mij graag inzetten voor de prachtige natuur in onze gemeente. Graag help ik de perfecte balans te vinden tussen het milieu beschermen, ondernemen, recreëren en prettig wonen en leven.

Wat doe je in je vrije tijd?

Mijn leven is altijd zo ingevuld dat ik weinig echt vrije tijd heb… maar in die spaarzame momenten wandel ik graag met mijn hondjes in de natuur, sport ik of volg ik interessante cursussen. Ook kan ik erg genieten van het lezen van een goed boek of het kijken van een spannende film.