Bezoek vakantiepark Het Drentse Wold

VVD Midden Drenthe in gesprek met creatieve ondernemers van het vakantiepark “Het Drentse Wold” in Hoogersmilde.
Afgelopen donderdag heeft VVD Midden-Drenthe een bezoek gebracht aan vakantiepark Het Drentse Wold in Hoogersmilde. Daar waren zij in gesprek met Sibco de Vries en Ron Feenstra. Zij zijn sinds 2016 de trotse beheerders van het park.
Vol passie en betrokkenheid spraken ze over de ontwikkelingen van hun park. Het park bestaat uit 83 vakantiehuizen, waarvan ruim de helft wordt verhuurd aan particulieren. Deels voor een vakanties en deels in de wintermaanden als tussenoplossing voor de overgang naar een nieuwe woning in de omgeving. Sibco en Ron gaven aan dat ze zeer tevreden zijn over de bezettingsgraad van de huizen. Mede door Corona is de bezettingsgraad de afgelopen twee jaar alleen toegenomen. Veel mensen ontdekken de rust en schoonheid van Midden-Drenthe. 
Belangrijke prioriteiten voor Sibco en Ron zijn duurzaamheid in combinatie met service- en klantgerichtheid. Er zitten 435 zonnepanelen op het dak van hun overdekte parkeerplaats en die zorgen voor een opbrengst van 100 Megawatt per jaar. Hierdoor zijn ze voor het park volledig zelfvoorzienend geworden. Ook wordt er continue ingezet op goed isolerende vakantiewoningen.
Door slimme en innovatieve samenwerking met collega ondernemers in de omgeving bieden ze vele extra’s voor hun klanten. Voorbeelden hiervan zijn gebruikmaking van het naastgelegen zwembad, verhuur mountainbikes en entertainment voor kinderen.
Een paar ondernemers, waaronder Sibco en Ron, zijn samen met de Stichting Recreatie Hoogersmilde en Dorpsbelangen plannen aan het maken voor het zwembad in Hoogersmilde. Hierbij is het doel dat het zwembad en de omgeving weer een mooie prominente plek wordt in Hoogersmilde. Samen bouwen ondernemers en inwoners aan duurzame oplossingen! Echt een mooi staaltje van en voor Hoogersmilde!
De VVD Midden-Drenthe ondersteunt het creatieve ondernemerschap van harte met als belangrijkste succesfactor de samenwerking met andere ondernemers en de participatie van de inwoners. “Noaberschap” als middel voor het verder versterken van de lokale leefomgeving. Wij van de VVD Midden-Drenthe hebben hier respect en dragen graag op termijn ook bij aan het resultaat!