Dorpenoverleg Midden-Drenthe

VVD Midden-Drenthe in gesprek met het Dorpenoverleg Midden-Drenthe en het grootste dorpshuis van Midden-Drenthe in Witteveen. Onder de indruk van alle activiteiten en zoveel vrijwillig ondernemerschap!

Afgelopen week heeft VVD Midden-Drenthe meerdere bezoeken afgelegd. Eerst in gesprek met het Dorpenoverleg Midden-Drenthe (DOM) en bij het Dorpshuis in Witteveen gezien hoe zij zich enthousiast buigen over alle uitdagingen.

Dorpenoverleg

Een afvaardiging van het Dorpenoverleg bestaande uit Ger Steenbergen en Erik Lanting is met de VVD-Midden-Drenthe in gesprek gegaan over het verkiezingsprogramma en de speerpunten voor de komende 4 jaar. Op het gebied van participatie en het behoud van het Dorpenoverleg hadden we elkaar snel gevonden! Vanuit de VVD Midden-Drenthe is de waardering voor deze groep vrijwilligers groot. Het DOM blijft een belangrijke gesprekpartner voor de gemeente en zij hebben bewezen dat ze een mooie rol vervullen rondom de gemeente en de verschillende kleine dorpen een buurtschappen Een rol waarin zij zeker ook de komende periode, als het aan de VVD Midden-Drenthe ligt, volop in ondersteunt worden. Er is afgesproken dat we elkaar de volgende periode weer meer gaan ontmoeten om de uitwisseling van ervaringen te bevorderen!

Dorpshuis de Tille in Witteveen

Het grootste dorpshuis van Midden-Drenthe staat in Witteveen. Reden voor de VVD Midden-Drenthe om met een afvaardiging van het bestuur in gesprek te gaan. Voorzitter Matthijs Jansen verwelkomde ons. Een rondleiding door het gebouw gaf een goede indruk van alle activiteiten die er georganiseerd worden in het Dorpshuis. Onder andere een jeugdsoos, bibliotheekwand, een yogavereniging en uiteraard een dorpskamer. Prachtige activiteiten die allemaal door het dorp gedragen worden en een groeiende belangstelling kennen. Corona heeft ook zijn weerslag gekend op deze activiteiten. Mooi om te zien is echter de creativiteit en het ondernemerschap om juist in deze tijd de Dorpskamer op te knappen, kantoorruimte voor thuiswerkers te gaan verhuren, een fitnessruimte te vernieuwen en nieuwe activiteiten te ontdekken die wél kunnen.

Uiteraard is er ook goed geluisterd naar wat het bestuur van de politiek nodig heeft de komende jaren! De samenwerking met de gemeente is goed. Een plan om in de toekomst gezamenlijk te kijken naar het onderhoud en verduurzaming van het gebouw is wel nodig. Er is echter ook hier alle vertrouwen in het feit dat we hier samen verder aan kunnen bouwen!