VVD Midden-Drenthe trekt met de stemmentrekker door gemeente

De kandidaten van de VVD Midden-Drenthe zijn net als vier jaar geleden weer door de hele gemeente gereden met een trekker en aanhanger. Het doel was om zichtbaar te zijn, ook in de kleine kernen, en om in gesprek te gaan met inwoners om te horen wat er leeft.

De kleine kernen en agrarische sector

Om stipt half negen ging de tocht van start bij de sportvelden in Wijster om daarna te stoppen bij het dorpshuis. Dorpshuizen vormen voor deze tocht de verbindende schakel als hart van de kleine kernen. Na Spier was dan ook het MFC de Tille in Hijken één van de volgende plekken waar gestopt werd. Via Oranje gingen we door de landerijen en over binnendoor wegen door naar de Smildes. Genietend van het uitzicht werd ons weer duidelijk dat dit het mooie Midden-Drenthe is! Een gemeente waar volop ruimte moet zijn voor de agrarische sector en voedsel verbouwen een topprioriteit moet hebben.

De Smildes

Rijdend door Hoogersmilde, langs de mooie school De Grift en tijdens een stop bij de sportvelden zagen we weer wat een belangrijke uitlaatklep sport voor kinderen is. Dit werd ons ook duidelijk gemaakt door de enthousiaste ouders die we langs de lijn van de voetbalvelden troffen. We vervolgden de route voor een bezoek aan Smilde en Bovensmilde, waar de inwoners ons vroegen voldoende aandacht te hebben voor het wegenonderhoud. Onze eigen ervaring in de hobbelende trekkertram sloot hierbij aan en we gaan ons er voor inzetten.

Gasten vanuit de regionale en landelijke politiek

Na Hooghalen gingen we door naar Beilen waar de lunch werd geserveerd en onze eerste gasten aansloten. Wethouder Jan Batelaan en Gedeputeerde Henk Brink voegden zich bij het gezelschap in de trekkertram voor fijne gesprekken. We willen graag een goede samenwerking binnen de regio. In Zwiggelte hebben we gesproken met de ondernemers van restaurant de Klipper en toeristen die nu al gecharmeerd zijn van Midden-Drenthe. Na ons bezoek aan Elp sloot in Westerbork onze volgende gast aan: Frits Timmermans, de voorzitter van het VVD netwerk. Op het van Weezelplein werd er ook met inwoners gesproken over de Vitale vakantieparken. Gun bewoners de ruimte en creëer duidelijkheid; dat was de boodschap. De volgende gast die we aan boord mochten verwelkomen was Mark Strolenberg, VVD Tweede Kamerlid. Onze lijntjes met de landelijke politiek zijn kort. We merken dat onze stem meer gehoord wordt en ook gewoon deel uitmaakt van de overwegingen. Bij een speelveldje kwam Mark in gesprek met de jeugd. Zo blijkt maar weer: hun mening doet er ook toe.

Recreatie en infrastructuur

De tocht ging verder via Orvelte. Een prachtige kern voor onze recreatieve sector. Het dorpshuis in Witteveen en die in Balinge vormden ook onderdeel van de route. In Nieuw-Balinge stopte de trekkertram bij het Dorpshuis De Heugte. In 2020 nog Dorpshuis van het jaar en wij begrijpen zeker waarom. Onze laatste stop was in Drijber en hier was het gespreksonderwerp uiteraard het nieuwe fietspad dat er nog moet komen. Eenmaal terug op het beginpunt sloten we de dag af met een borrel en concludeerden wij dat we een prachtige gemeente hebben. De kandidaten van de VVD Midden-Drenthe willen daar graag de komende vier jaar samen aan verder bouwen!